Euroscola

Euroscola on nuorten kokous, johon kutsutaan koululaisryhmiä eri puolilta Euroopan unionia. Euroscola-päivät järjestetään Euroopan parlamentin tiloissa Strasbourgissa.

Euroscola-päivä alkaa aamiaisella. Tämän jälkeen osallistujat siirtyvät parlamentin istuntosaliin ja asettuvat parlamentin jäsenten paikoille kuuntelemaan koulujen esittelypuheenvuoroja.

Aamupäivällä parlamentin virkamiehet kertovat EU:n toiminnasta ja vastaavat kysymyksiin. Parlamentti tarjoaa oppilaille, heidän opettajilleen ja Euroscolaa seuraaville toimittajille lounaan.

Iltapäivällä ovat vuorossa ryhmätyöt. Osallistujat on etukäteen jaettu ryhmiin. Saman aiheen saaneet ryhmät eri maista kootaan yhteen, ja nämä monikansalliset työryhmät tekevät omasta aiheestaan esityksen, joka arvioidaan myöhemmin iltapäivällä jälleen ”täysistunnossa”. Ryhmätöiden aiheet liittyvät Euroopan unionin ajankohtaisiin kysymyksiin ja tulevaisuuden haasteisiin.

Päivän aikana järjestetään myös tietokilpailu, jossa testataan muun muassa eurooppalaisen kulttuurin tuntemusta. Opettajille on omaa ohjelmaa. (Lähde:http://www.europarl.europa.eu/finland/fi/tapahtumat/nuoret/euroscola.html)

NEST-kouluista Euroscola-päivään ovat osallistuneet mm. Joensuun yhteiskoulun lukio ja Tuusniemen lukio.

 

Comments are closed.